*جامعة الفيوم تشارك في المؤتمر الرابع للجامعات العربية والاوروبية بالمغرب           *جامعة الفيوم تنظم قافلة طبية مجانية لأهالي قرية العامرية           *حملة الكشف المبكر عن مرض السدة الشعبية بجامعة الفيوم      *أ.د. محمد جمال عميداُ لكلية الخدمة الاجتماعية و أ.د. عرفة صبري عميداً لعلوم الفيوم      *مؤتمر (الجديد في طب الاطفال) بجامعة الفيوم

ديسمبر-2007

تعاون بين جامعة الفيوم وجامعة ولاية كولورادو الأمريكية

Contact: Omnia El-Hakim Email: omnia>وقع الدكتور / جلال مصطفى سعيد رئيس جامعة الفيوم ورئيس جامعة ولاية كولورادو اتفاقية للتعاون العلمي بين الجامعتين خلال الخمس سنوات القادمة.

تضمنت الاتفاقية تبادل أعضاء هيئة التدريس في المهام العلمية واستقبال طلاب الدراسات العليا من المدرسين المساعدين في جامعة الفيوم لدراسة الدكتوراه في تخصصات الزراعة والهندسة والعلوم الإنسانية والحاسبات والعلوم وكذلك زيارة متبادلة طلاب مرحلة الليسانس والبكالوريوس خلال العطلة الصيفية.

تم توقيع الاتفاقية خلال زيارة قام بها رئيس جامعة الفيوم مؤخراً إلى جامعة ولاية كولورادو بدعوة من رئيس الجامعة.

وقد نشرت جامعة كولورادو على موقعها الالكتروني تفاصيل الخبر كالتالي : President of Fayoum University visits CSU Dr. Galal M. Said, President of Fayoum University in Fayoum, Egypt, is visiting CSU today for a series of meetings to explore new collaborative opportunities between CSU and Fayoum University. The highlight of his visit will be to sign an International Memorandum of Understanding (IMOU) in a special ceremony with Provost Tony Frank. The IMOU will facilitate cooperative academic activities and strengthen the international context of research and education for students and faculty at both universities.

Since 1976, Fayoum University has been a public institution within the University of Cairo. In August 2005, it was established as an independent campus with 2,000 faculty members and enrollment of 25,000 students. The city of Fayoum is an oasis located approximately 63 miles southwest of Cairo and is noted for its agricultural production and tourism.

Professor Omnia El-Hakim, Director of Colorado Alliance for Minority Participation (CO-AMP), said "I hope this collaboration will open new doors for CSU students who are interested in research opportunities that exist only in Egypt such as Ecology, Environmental and Water Resources impacts of the River Nile, Arabic Literature and Islamic/Egyptian Archeology." The visit is organized by CO-AMP. For more information, please contact Dr. Omnia El-Hakim at (970) 222-1043 or at omnia.elhakim engr.colostate.edu Phone Number: 970-222-1043